ד"ר דרור דולפין- מחומר לאבק -על השחיקה בעבודה הרפואית

עולם העבודה עובר כבר כמה עשורים שינוי עמוק ומהותי. האנשים שנושאים על גבם את השינוי - לא. לפער הזה יש מחיר. השינוי הזה משליך על הבריאות שלנו. זה לא שהעבודה הפכה מסוכנת יותר, אלא שהתפיסה של עולם העבודה שלא משתנה מסכנת אותנו. הסקר החברתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ל-2016, שדגם 3.5 מיליון מועסקים בישראל, הראה כי כ-46% מהמועסקים בישראל חווים מתח או לחץ נפשי בעבודתם. נתוני הלמ"ס הם עוד עדות לכך שמשהו לא נכון קורה ליותר ויותר אנשים בעבודה.

שחיקה היא פגיעה תעסוקתית חדשה האופיינית בקרב עובדים העוסקים בעבודות עתירות ידע ותקשורת בינאישית. הנתונים בעולם ובישראל מראים שעובדים במערכות בריאות נפגעים בשיעור כפול מהממוצע במשק, וכיום מדובר על שליש עד חצי מכוח העבודה שסובל משחיקה בדרגות חומרה שונות. הנתונים מראים עוד מגמה ברורה של עלייה בעשור האחרון. העובד השחוק סובל מהתכלות משאבים מנטליים הנחוצים לו לביצוע עבודתו (חווה "תשישות נפשית"), נוקט באסטרטגיה הישרדותית משמרת משאבים של ריחוק וניתוק ("דה-פרסונליזציה") תוך כדי אובדן האמון בעצמו, בארגון בו הוא עובד ובחזון המנחה אותו ("ירידה בתחושת ההגשמה האישית").

שחיקה איננה תופעה פסיכולוגית, איננה מופיעה לאחר שנים רבות במקצוע ואיננה עניין לסקרי שביעות רצון.

עובד הסובל משחיקה סובל מפגיעה בתפקודים קוגניטיביים ומנטליים (דוגמת ריכוז, זיכרון, אמפטיה) החיוניים כדי שיצליח לבצע את עבודתו. ארגון המעסיק כוח עבודה שחוק איננו יכול לעמוד בצורה טובה במטרותיו. כאשר מדובר בעובד במערכת הבריאות מחקרים כבר הוכיחו את הקשר בין שחיקה ובין עלייה בטעויות רפואיות, ירידה בשביעות רצון מטופלים, ירידה בפיריון העבודה ונטייה לעזיבה של המקצוע. השורה התחתונה היא כי ארגון בריאות המעסיק כוח עבודה שחוק אינו יכול לספק שירותי רפואה בטוחים, איכותיים ומועילים.

במפגש ננסה להבין מה היא תסמונת השחיקה, כיצד היא מוגדרת, איך מודדים אותה ומה ההסברים האפשריים להיווצרותה וכן ננסה להבין כיצד ניתן לנסות ולצמצם או אף למנוע את מימדי התופעה, הגובה מחיר אישי וחברתי יקר כל כך, הן ברמת האדם היחיד והן ברמת מקום העבודה.

ד"ר דרור דולפין - פסיכיאטר בכיר במרכז לבריאות הנפש גהה מקבוצת כללית וחלק מיחידת החדשנות של שירותי בריאות כללית. בעל תואר ראשון בהצטיינות בפילוסופיה (אוניברסיטת תל-אביב), תואר שני במינהל עסקים (אוניברסיטת תל-אביב), בוגר תכנית ענבר של משרד הבריאות וארגון מעוז וחבר רשת מעוז. עוסק שנים בתופעת השחיקה בעבודה ומרבה להרצות, ללמד ולייעץ בנושא.

חזרה לתכנית יום המחקר